Βιομηχανικά Δάπεδα

Βιομηχανικά Δάπεδα

Το Βιομηχανικό Δάπεδο αφόρα μια γενική τεχνική ορολογία που καλύπτει ανάγκες εφαρμογής σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, διάδρομους, ανοικτά ή κλειστά parking και τα τελευταία χρόνια με την σύγχρονη αρχιτεκτονική βρίσκει εφαρμογή σε εμπορικά καταστήματα και οικίες.

Ένα βιομηχανικό δάπεδο αποτελείται από πολλαπλά στρώματα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Η διαμορφωμένη και καλά συμπυκνωμένη  υπόβαση, τα φράγματα υδρατμών, τα μονωτικά φύλλα (εφόσον απαιτούνται), ο δομικός οπλισμός, η πλακά σκυροδέματος, οι αρμοί διαστολής και οι τελικές προστατευτικές επιστρώσεις είναι στοιχειά τα οποία συντελούν στην σωστή λειτουργία του δαπέδου και στην μακρόχρονη χρήση του.

Η επιλογή της κατασκευής του κατάλληλου βιομηχανικού δαπέδου πρέπει να πλήρη προϋποθέσεις όπως:

 1. Την χρήση ανάλογα με την κυκλοφορία σε αυτό ( βαθμός σκληρότητας, πάχος  σκυροδέματος κλπ).
 2. Την φόρτιση με εμπορεύματα ή βάρια οχήματα. ( βάρια βιομηχανία ή χώροι Logistics κλπ).
 3. Την πιθανή χρήση ρύπων (ελαίων, Χημικών υγρών κλπ).
 4. Την θερμοκρασιακή λειτουργία του δαπέδου (συντήρηση ή κατάψυξη εμπορευμάτων).
 5. Την αγώγιμη συμπεριφορά, εάν υπάρχουν ηλεκτρικά φορτία (στατικός ηλεκτρισμός).
 6. Την διατήρηση ομοιομορφίας χρώματος στην επιφάνεια του (διακοσμητική χρήση).
 7. Τις ανάγκες διασφάλισης υγειονομικού περιβάλλοντος (πιστοποιήσεις HACCP).
 8. Την ασφάλεια κατά την χρήση του (δημιουργία αντιολισθηρής επιφάνειας).

Με βάση τα παραπάνω οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής, και την λειτουργικότητα ενός δαπέδου είναι :

 

 • H σκληρότητα της επιφάνειας
 • Οι επιλεγόμενες επενδύσεις άνω του σκυροδέματος αναλόγως των τεχνικών χαρακτηριστικών που προαναφέραμε.

         Αναλυτικά

    ΑΜε τον όρο σκληρότητα εννοούμε την επιθυμητή αντοχή που θα προσδώσουμε στην επιφάνεια του σκυροδέματος.

 

 • Με την κατάλληλη ποσότητα χαλάζιων αδρανών ή μίγματος αυτών με ψήγματα σιδηρού, κορουνδίου ή σμύριδας πετυχαίνουμε αντοχές ανάλογες της επιθυμητής χρήσης αυτού.
 • Με την κατάλληλη λείανση με τις λειαντικές μηχανές (ελικόπτερα) προσδίδουμε αντιτριβικές ιδιότητες.
 • Με την κατάλληλη κοπή των αρμών διαστολής – συστολής, σε κάναβους 15- 30 m2, ομαλοποιούμε την λειτουργία εκτόνωσης του σκυροδέματος και αποφεύγουμε τυχαίες ρηγματώσεις ,οι οποίες καταστρέφουν το δαπέδου και είναι δημιουργία σκόνης και σαθρών υλικών  κατά την χρήση του δαπέδου.

* Σημαντικός παράγοντας αποφυγής τυχαίων ρηγματώσεων είναι η σωστή συμπύκνωση της υπόβασης  χωματουργικά), η τοποθέτηση σωστού δομικού οπλισμού και συμπληρωματικά εφόσον προδιαγράφεται η χρήση ινών ( μεταλλικών ή πολυπροπυλενίου).

   Β.  Με τον όρο επιφανειακές επενδύσεις εννοούμε την επιπλέον προστασία που προσφέρουμε στο δάπεδο ανάλογα με την χρήση που θα υποστεί.

 

Οι επιφανειακές επενδύσεις χωρίζονται :

 1. Απλής απορρόφησης, για αντιτριβική λειτουργία και χρήση σε ελαφρά κυκλοφορία (πεζοί, αερολάστιχα αυτοκινήτων)
 2. Εποξειδικές ρητινικές επενδύσεις δαπέδων: Μετά την κατάλληλη επιφανειακή προετοιμασία σκυροδέματος και την λήψη κατάλληλων μετρήσεων σχετικά με τη υπάρχουσα υγρασία, σαθρότητα ή μόλυνση από εξωγενείς παράγοντες εφαρμόζονται ρητίνες ανάλογου πάχους ή αντοχής στην χρήση τους. Συνήθως είναι σκληρά υλικά τα οποία ενδείκνυνται μονό για εσωτερικούς χώρους και ομαλές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις (αναλόγως της χρήσης πιστοποιούνται και συνοδεύονται από υγειονομικές γωνίες προστασίας έναντι της μόλυνσης  από μύκητες κλπ).
 3. Πολυουρεθανικές επενδύσεις ρητινών: Είναι ρητίνες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους αλλά και σε εσωτερικούς χώρους όπου υπόκεινται σε θερμοκρασιακά  σοκ και έχουν εύρος λειτουργίας από – 30ο C έως + 90ο C ή και περισσότερο. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε χώρους επεξεργασίας  και αποθήκευσης τροφίμων όπου απαιτείται πιθανή χρήση ζεστού νερού καθαρισμού δαπέδου ή η τοποθέτηση τους σε δάπεδα επαγγελματικών ψυγείων συντήρησης ή κατάψυξης.
 4. Απλές επενδύσεις επιπέδωσης:

Εφαρμογή η οποία βρίσκει χρήση όταν θέλουμε τελείως επίπεδες επιφάνειες υψηλής αντοχής. Πετυχαίνεται με χρήση αυτοεπιπεδούμενων χυτών τσιμεντοειδών υλικών τα οποία εξομαλύνουν την επιφάνεια και είναι έτοιμη μετά την ξήρανση για τοποθέτηση πλαστικών πλακιδίων PVC, laminate, linoleum , μοκετών κλπ.

 

      ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

 

Η εταιρεία μας έχει τη δυνατότητα κατασκευής έγχρωμου βιομηχανικού δαπέδου σε 30 διαφορετικές αποχρώσεις, όπου μετά την επιφανειακή επένδυση διάφανης ρητίνης, έχουμε το τελικό αποτέλεσμα διακοσμητικού δαπέδου.

  Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα

  Το μήνυμά σας